HistoriaVallilan Takomo 1945-

Yrityksen historia pähkinänkuoressa

1945
Elis (1899-1970) ja Pauli (1924-) perustavat Vallilan Hitsaamon ja Takomon. Yritys aloittaa toimintansa Pasilan Kumpulantiellä.

1950
Yritys aloittaa omien jousituotteiden valmistuksen.

1960
Yritys muuttaa Pasilasta Helsingin Pitäjänmäkeen ja aloittaa uusien toimitilojen rakentamisen kaupungin osoittamalle vuokratontille.

1962
Työt aloitetaan uusissa tiloisssa (400 neliötä) osoitteessa Arinatie 5 ja nimi muutetaan Vallilan Takomoksi.

1977
Toimitiloja laajennetaan 1000 neliön kokoisiksi.

1985
Veikko Punkasta yrityksen toimitusjohtajana. Pekka Toivio aloittaa työnjohtajana.

Yhtiömuoto muutetaan Ky:stä osakeyhtiöksi.

Toimitilojan laajennetaan 250 neliöllä.

1988
Vallilan Takomo aloittaa jousien maahantuonnin yhdessä muilla paikkakunnalla toimivien alan yritysten kanssa.

2001
Vallilan Takomo toimii neljännessä sukupolvessa Teemu Punkan aloittaessa täysipäiväisenä työntekijänä yrityksessä.

Helsingin Yrittäjät valitsevat Veikko Punkan ja hänen yrityksensä Vallilan Takomo Oy:n vuoden helsinkiläiseksi yritykseksi. Tunnustuksella halutaan korostaa mm. perheyrittäjyyden ja työntekijöihin kohdistuvan vastuuntunnon merkitystä.

2008
Teemu Punkka aloittaa yrityksen toimitusjohtajana. Veikko Punkka jatkaa yrityksen hallituksen puheenjohtajana ja toimii Pitäjänmäen yksikön johtajana.

2009
Vallilan Takomo avaa uuden toimipisteen Vuosaaren satamassa, jossa yritys keskittyy kuljetuskaluston, perävaunujen ja henkilöautojen alustan ja jousitusten korjauksiin ja asennuksiin. Toimipiste on osa täyden palvelun raskaan kaluston huoltokeskittymä Portsaria.

2015
Vallilan Takomo aloittaa systemaattisen digitaalisten palveluiden kehittämisen parantaakseen asiakaspalvelua entisestään. Tärkeänä osana palvelujen kehittämistä Vallilan Takomo avaa verkkokaupan kuluttaja- ja yksityisasiakkaille.