Jenkit ja klassikot

Jouset

Valmistamme uudet lehti- ja kierrejouset toimittamasi mallin mukaan.

Jousien korjaukset ja valmistus

Korjaamalla ja vahvistamalla vanhat lehtijouset päästään lähes uutta vastaavaan lopputulokseen. Kokeneet jousisepät tekevät korjaukset pajassamme Helsingin Pitäjänmäessä.

Kuoleentuneiden tai katkenneiden kierrejousien tilalle valmistamme uudet jouset toimittamasi mallin mukaan tai auton kanssa asennettuna.

Jousien korjauksessa ja uusien jousien valmistuksessa huomioidaan toiveesi ajoneuvon korkeuden suhteen. Teemme myös korotukset ja madallukset.

Kallistuksenvakaajat

Valmistamme kallistuksenvakaajat mallin mukaan.

 

Tarinoita vuosien varrelta

Plymouth Barracuda S 1966  

Vallilan Takomo muokkasi takajousituksen ja valmisti kallistuksenvakaajat tähän vuoden 1966 Barracudaan 2002 Historic Monte-Carlo-rallia varten. Viimeiset "säädöt" jousitukseen tehtiin onnistuneesti vain muutamaa päivään ennen rallin alkua.

Samainen auto osallistui ensimmäisen kerran Monte-Carlo-ralliin vuonna 1967. Auto osallistui Historic Monte-Carlo-ralliin vuoden 2002 jälkeen vielä vuonna 2003 ja 2004 Jan Enqvistin ja Veli-Matti Honkasen käskyttämänä. Vuonna 2008 auto osallistui Lahti Historic rallien EM-osakisaan kuljettajina Jarno Kinnunen ja Lassi Tirkkonen ja vielä ainakin vuonna 2010 Historic Rally Trophyn talvikauden osakilpailuun Lopella kuljettajina Juha Berner ja Vesa Liukkonen.

Presidentti Paasikiven Cadillac 1952 ja presidentti Kekkosen Cadillac 1969

Presidentti Paasikiven vuoden 1952 ja presidentti Kekkosen vuoden 1969 Cadillaceissa on Vallilan Takomon takomat jouset. Kekkosen Cadillac oli mukana Vallilan Takomon 60-vuotissyntymäpäiväjuhlissa vuonna 2005 ja Paasikiven Cadillac toimi Vallilan Takomon toimitusjohtaja Teemu Punkan ja hänen vaimonsa hääautona vuonna 2006. Näissä tilaisuuksissa tarkistimme kymmeniä vuosia sitten tehtyjen jousitöiden tuloksen ja totesimme, että laadukasta ja sukupolvelta toiselle kestävää jousityötä yrityksessä on tehty alusta alkaen.

Paasikivi sai Cadillacin aikoinaan lahjaksi Yhdysvaltain -vierailuillaan ja se toimi pääasiallisesti Paasikiven ja hänen puolisonsa Allin yksityiskäytössä - Vallilan Takomon takomien jousien kannattelemana. Vuoden 1969 Cadillac Fleetwood Limousine toimi presidentti Kekkosen edustusautona.