Tavara- ja henkilökuljetusautot

Toimitamme tai asennamme jousiratkaisut kaikkiin tavara- ja henkilökuljetusautoihin kuten huolto- ja jakeluautoihin, tila- ja invatakseihin ja ambulansseihin.
Tavara- ja huoltoautot
Tavara- huoltoautojen tulee kantaa riittävä kuorma ja silti säilyttää turvalliset ajo-ominaisuudet. Toimitamme jousiratkaisut, joiden avulla autosi kantaa raskaatkin kuormat ja keula ja perä pysyvät ryhdissä. Useimmissa tapauksissa tavara- ja huoltoautot kannattaa varustaa Vallilan Takomon vahvistusjousiratkaisuilla.
 
Asennamme autoon lisälehdet olemassa oleviin jousiin tai toimitamme uudet vahvistetut jouset. Parhaan lopputuloksen ja ajovakauden varmistamiseksi suosittelemme myös vakioiskunvaimentimien korvaamista tavara-autojen käyttövaatimuksiin suunnitelluilla Koni iskunvaimentimilla. Koni iskunvaimentimet vähentävät tavara-autoissa tyypillisesti esiintyvää tuulen ja kaarteiden aiheuttamaa korin huojuntaa.
 
Vahvistusjouset ja lisälehtisarjat ovat edullinen ja kestävä ratkaisu tavara-autojen jousitusominaisuuksien ja kuormakantavuuden parantamiseen. Jatkuvasti tai erityisen raskaasti kuormatuttuihin autoihin lisälehtiä voidaan asentaa useampia tai tueksi voidaan asentaa kuorman mukaan säädettävät lisäilmajouset. Oikein suunnitellulla ratkaisulla jousitus toimii myös tyhjänä tai kevyillä kuormilla ajettaessa.
 
Teemme myös alustan korotukset ja madallukset (+-40mm ajoneuvon mallista ja jousitustyypistä riippuen).
Pakettiautot
Pakettiautoihin on saatavana jousien vahvistukset kuormakantavuuden parantamiseksi, korotukset maavaran lisäämiseksi (+20-40mm) ja ilmajousitukset jousitusmukavuuden parantamiseksi. Kysy myös tarvittaessa mahdollisuuksia auton madaltamiseen.
Pikkubussit ja tilataksit
Henkilökuljetuksissa käytettävissä pikkubusseissa ja tilatakseissa kuormapainot vaihtelevat matkustajamäärän mukaan. Tämä asettaa erityisiä vaaatimuksia jousituksen toimivuudelle. Jousituksen tulee kantaa tarvittava kuorma matkustusmukavuuden ja ajo-ominaisuuksien kärsimättä. Korin korkeus ja pituus lisäävät tuulen ja kaarteiden aiheuttamaa korin huojuntaa. 
 
Henkilökuljetuksiin käytettäviin pikkubusseihin ja ja tilatakseihin suosittelemme ratkaisuksi ilmajousitusta. Ilmajousitus takaa erinomaiset ajo-ominaisuudet ja jousituksen mukavuuden vaihtuvilla kuormilla kaikissa olosuhteissa.
 
Kuormankantokykyä ja ajoneuvon maavaraa voidaan lisätä myös ilmajousitusta edullisemmilla lisälehti- ja lisäilmajousiratkaisuilla tai korotuspaloilla. Ajovakautta voidaan edelleen parantaa ja kaarteiden ja tuulen aiheuttamaa korin huojuntaa vähentää erityisesti henkilökuljetuksiin soveltuvilla Koni FSD iskunvaimentimilla, jotka paremman vaimennuskyvyn lisäksi pehmentävät jousitustuntumaa huonokuntoisilla teillä ja esimerkiksi mukulakivillä ajettaessa.
 
Oikean jousitusratkaisun valinnassa tulee huomioida ajoneuvon paino, pituus, kuorman jakautuminen ja asiakkaan toiveet.
Ambulanssit