Matkailuautot

Fiat Ducato MB Sprinter Ford Renault
x250,x290 Sprinter 906 Transit Master
x250,x290 AL-KO Sprinter 906 AL-KO Iveco  
x244 Sprinter 904 Daily  
x230 Sprinter 903    
Matkailuautoissa vakiojousitus on usein tehty pakettiautokäyttöön eikä vastaa kantavuudeltaan ja mukavuudeltaan matkailuauton vaatimuksia.
 
Tyypillisiä tilanteita, joissa matkailuauton jousitusta on syytä korjata ovat
 
- Jousitus tuntuu liian kovalta ja jousitus lyö pohjaan
- Jousitusvara on liian pieni, jolloin auto kulkee jatkuvasti pohjaanlyöntikumien varassa
- Auton keula tai perä kulkevat liian alhaalla
- Peräkoukku ottaa kiinni maahan
- Tiestön epätasaisuus, kaarteet ja tuuli aiheuttavat korin epätavallisen voimakasta huojuntaaa
 
Oikella jousitusratkaisulla tai jousituksen muutostyöllä parannamme matkailuautosi jousituksen mukavuutta, lisäämme auton kuormankantokykyä ja vähennämme korin huojuntaa. Samalla auton ajettavuus, matkustusmukavuus ja turvallisuus paranevat.
 
 
Optimaalisin ajo- ja matkustusmukavuus saavutetaan matkailuautoihin suunnitelluilla ilmajousiratkaisuilla. Ilmajousitus tarjoaa parhaan mahdollisen jousituksen mukavuuden kaikissa tilanteissa. Ilmajousituksen avulla auton korkeus ja ajo-ominaisuudet säilyvät kuormapainosta ja olosuhteista riippumatta. Leiriytymisen aikana ajoneuvon korkeutta voidaan säätää automaattisesti kaukosäätimellä. Ilmajousituksen etuja ovat jousituksen mukavuus, lisääntynyt turvallisuus, automaattinen tasonsäätö kuorman mukaan, erinomainen ajettavuus ja ajovakauden parantuminen sekä vähentynyt renkaiden ja jarrujen kuluminen.
 
 
Lisäilmajousituksessa ilmapalkeet asennetaan olemassa olevan jousituksen tueksi. Lisäilmajousituksen avulla voidaan lisätä ajoneuvon kuormankantokykyä ja maavaraa. Lisäilmajousituksessa ilmapalkeiden painetta voi säätää kuorman ja tarpeen mukaan. Kompressorilla varustetuissa sarjoissa ohjaamoon asennetaan ilmanpainemittaristo ja -säätöpaneeli ja painetta voi säätää automaattisesti säätöpaneelissa sijaitsevista painikkeista. Molempien palkeiden ilmanpainetta voi säätää erikseen mahdollisen epätasaisen kuorman tasaamiseksi. Ilman kompressoria asennettavissa sarjoissa paineensäätö tapahtuu manuaalisesti venttiilien kautta. Useissa tapauksissa parhaan lopputuloksen varmistamiseksi lisäilmajousituksen asennukseen kannattaa yhdistää lisälehtien ja vaimennusvoimaltaan vakioiskunvaimentimia vahvempien iskunvaimentimien asennus etenkin isomman kokoluokan matkailuautoissa.
 
 
Lisäkierrejouset ovat edullinen ja toimiva ratkaisu matkailuauton kuormakantavuuden ja jousituksen toimivuuden parantamiseksi. Lisäkierrejousilla lisätään takapään maavaraa ja estetään jousituksen pohjaaminen. Lisäkierrejousisarjan avulla joustovara ja jousitusmukavuus lisääntyvät. Lisäkierrejouset ovat suositeltava ratkaisu etenkin kevyiden matkailuautojen ja retkeilyautojen taka-akselille. 
 
Lisälehtisarjassa takalehtijousiin lisätään takapään kuormakantavuutta parantavat ja auton ajovakautta lisäävät lisälehdet. Lisälehtisarjan asennus on kestävä ja edullinen ratkaisu matkailuauton takapään korottamiseksi, jousitusvaran lisäämiseksi ja jousituksen toimivuuden parantamiseksi.
 

Korottavat kierrejouset

Vakiojousituksella varustetuissa matkailuautoissa keula kulkee usein varsin alhaalla. Ongelma korostuu täysi-integroiduissa matkailuautoissa. Toimitamme tai asennamme etuakselille sopivat korotusjouset, joiden avulla jousituksen joustovara ja jousituksen mukavuus lisääntyvät ja auton ajo-ominaisuudet paranevat. Korotus vähentää myös tarvetta kiilojen käytölle leiriytymisen aikana.

Iskunvaimentimet

Parhaan lopputuloksen varmistamiseksi lisäjousitusratkaisujen yhteydessä myös iskunvaimentimet on suositeltavaa uusia. Erityisesti matkailuautojen käyttövaatimuksiin soveltuvia iskunvaimentimia ovat Koni Sport, Koni FSD ja suomalaiset SV-iskunvaimentimet. Nämä iskunvaimentimet ovat vaimennusvoimaltaan vakiovaimentimia vahvemmat ja parantavat merkittävästi matkailuauton ajovakautta ja vähentävät korin huojuntaa. Samalla ajoturvallisuus lisääntyy.